Kleurkeuze is naast een goed anatomisch inzicht waarschijnlijk het belangrijkste aspect van mijn vak. Door het kiezen van de juiste kleur blijven je wenkbrauwen ook op lange termijn mooi en vervagen ze in plaats van te verkleuren.

Je herkent het vast wel, rode, oranje of veel te grijze wenkbrauwen. Wat ik regelmatig hoor in mijn praktijk: ze worden toch niet rood? Als permanente make-up opvalt is het dus niet goed aangebracht en zijn niet de juiste pigmenten gebruikt.

Het kiezen van de juiste kleur heeft alles te maken met het type huid en haar een klant heeft. Bij een persoon met van nature koele ondertonen in de huid en haar zoals asblond en donkerblond worden ook koelere tinten gebruikt. Ben je een warm type en verkleur je snel in de zon zoals brunettes dan wordt er een warmere kleur toegepast. Koele kleuren bevatten tinten die iets naar grijs neigen en warme tinten bevatten iets meer rood en oranje waardoor dit beter bij dit type past. Zou je de verkeerde kleur in de huid toepassen dan zou een wenkbrauw te rood of te grijs kunnen uitvallen.

Ook de huid heeft invloed op de kleur. De kleur wordt onder de huid aangebracht en de huid is van nature koel door onze doorbloeding. De huid werkt dus als een filter en zal iedere aangebrachte kleur iets verkoelen. Daarmee wordt rekening gehouden met het kiezen van de kleur.

Ook heeft het te maken met het soort pigment wat gebruikt wordt. Door het werken met organische pigmenten blijft de kleur ook zoals hij is op lange termijn. Deze pigmenten geven een heel natuurlijk resultaat en er zijn veel mooie tinten beschikbaar.

Uiteraard zijn deze pigmenten veilig en bevatten géén zware metalen die schadelijk zijn voor de gezondheid.

Deel deze pagina via:
Share
error: Sorry, je mag op deze site niets kopiëren vanwege Copyright