De nieuwsberichten liegen er niet om. Ruim 40% van alle zwarte inkt op de Nederlandse markt zouden kankerverwekkende stoffen bevatten volgens de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit. Ook van de gekleurde pigmenten zou 30% kankerverwekkend zijn.

Geen wonder dat ik regelmatig de vraag krijg of permanente make-up wel veilig is.

Het werkt zo:
Iedere permanente make-up specialist of tatoeëerder heeft een vergunning nodig om zijn of haar vak uit te mogen oefenen. De GGD voert deze keuringen uit in opdracht van het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid welzijn en sport) en de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit ziet er op toe of de producten waarmee we werken veilig zijn en of de pigmenten voldoen aan het Warenwetsbesluit.

Het zijn vaak de pigmenten en inkten die uit Azië of andere landen buiten Europa komen die te veel zware metalen en chemische stoffen bevatten welke op langere termijn kankerverwekkend kunnen zijn. 

Alle pigmenten worden steekproefsgewijs getest bij de Nederlandse fabrikanten waardoor we er van uit kunnen gaan dat de pigmenten die in Nederland gekocht zijn, veilig zijn.

Ik werk zelf uitsluitend met pigmenten van Nederlandse leveranciers en deze worden ook altijd goedgekeurd door de GGD. Geen reden dus om je zorgen te maken.

Deel deze pagina via:
Share
error: Sorry, je mag op deze site niets kopiëren vanwege Copyright