Permanente make-up

mariska-logo-m

Permanente Make-up

Mariska van Rooij

Sinds 2003 ben ik actief als specialist in het aanbrengen van permanente make-up. Omdat ik me voor 100% richt op permanente make-up en het niet als nevenactiviteit ‘erbij doe’ komt dit mijn ervaring en daarmee het resultaat ten goede.

Het is de kunst om de permanente make-up zo aan te brengen dat het niet opvalt. Ik ga hierbij voor een zo natuurlijk mogelijk resultaat.

Om bij te blijven in het vak volg ik mastertrainingen en specialisaties voor de allernieuwste technieken en trends. Hierdoor kan ik met trots garanderen dat u de beste kwaliteit en service kunt verwachten.

Werkwijze

Voorafgaand aan de behandeling worden uw wensen uitgebreid besproken in het intakegesprek en wordt er een passend advies over de kleur en de vorm uitgebracht. Wanneer u duidelijke wensen over de kleur en de vorm heeft dan is het raadzaam om met een duidelijke foto naar de afspraak te komen. Wenkbrauwen en lippen worden tijdens de behandeling meestal voorgetekend met het gekozen pigment. Dit is dan meteen de werktekening. Zo krijgt u een goede indruk van hoe het resultaat er uit zal komen te zien en komt u niet voor onverwachte verrassingen te staan.

Het intakegesprek is onderdeel van de behandeling. Heeft u vooraf nog vragen? Neem gerust contact op.

Doet het pijn?

Het aanbrengen van permanente make-up is niet geheel pijnloos, vooral omdat de huid van het gelaat sowieso al gevoeliger is. “Pijn” wordt echter door iedereen anders ervaren. De meeste mensen zijn van tevoren bang dat het pijn doet en vinden het uiteindelijk erg meevallen.

Kom je voor wenkbrauwen en/of lippen of voor een littekencorrectie? Dan is het zeer aan te raden om gebruik te maken van lokale verdoving, vraag naar de mogelijkheden bij het maken van je afspraak of lees onze blog.

Hoe lang duurt een behandeling?

Voor het mooiste resultaat zijn meestal 2 behandelingen nodig.  De 1e behandeling duurt ongeveer 1 uur. Omdat de pigmenten oppervlakkig worden aangebracht zal er na genezing altijd zo’n 30 tot 40% pigmentverlies zijn. Bij de 2e behandeling gaan we kijken waar we de PMU nog kunnen perfectioneren. Deze behandeling duurt ca. 30-45 minuten. Er dient een periode van minimaal 6 weken tussen de behandelingen te zitten i.v.m. de genezingstijd van de huid.

Na iedere behandeling dient u de behandelde gebieden zelf te verzorgen, en er zijn een aantal zaken waar u rekening mee moet houden voor het mooiste resultaat. Zo mag u bijvoorbeeld de eerste 5 dagen de PMU niet nat maken, niet sporten, niet in de zon en geen make-up dragen. U kunt de volledige nazorginstructies hier downloaden (PDF).

Is permanente make-up blijvend?

Hoe lang permanente make-up blijft zitten verschilt per onderdeel en van persoon tot persoon. Ook is het afhankelijk van de gekozen kleur, uw leeftijd en uw levensstijl. Wenkbrauwen vervagen bijvoorbeeld sneller door de invloed van uv-licht. Een goede zonbescherming is dan ook belangrijk om de kleur langer mooi te houden. 


Bij wenkbrauwen wordt geadviseerd om het ieder jaar bij te laten werken. Lippen en vooral eyeliner zullen langer dan een jaar mooi blijven. Het is ook afhankelijk van hoe intens u de kleur wilt hebben. In de loop van de tijd zal het pigment vervagen en zelfs helemaal verdwijnen wanneer u het niet meer bij laat werken. Voor vaste klanten geldt een gereduceerd tarief.

Permanente make-up

Verschil met tatoeëren

In tegenstelling tot bij een tatoeage gaan de pigmenten bij permanente make-up veel minder diep de huid in. Hoe dieper het pigment zit, hoe meer de kleur optisch zal veranderen door het aantal huidlagen dat over de kleur ligt. Het is van essentieel belang dat het pigment onder de juiste huidlaag zit zodat bijvoorbeeld uw wenkbrauwen exact de juiste kleur krijgen. Meer informatie over het verschil met een tatoeage.

Kwaliteit, veiligheid en hygiëne

Ik besteed veel zorg en aandacht aan hygiëne. De pigmenten en alle toebehoren voor permanente make-up voldoen aan de hoge kwaliteitseisen van het ministerie van volksgezondheid. De praktijk is door de GGD gecertificeerd. Uiteraard worden alleen steriele naaldmodules gebruikt die na afloop worden weggegooid.

Pigmenten en allergieën

De pigmenten die gebruikt worden zijn veilig en kleurecht. Anders dan de pigmenten die vroeger gebruikt werden blijven de huidige pigmenten mooi van kleur en loopt u dus geen risico op verkleuringen.

Ze zijn uitgebreid getest en onderzocht op allergieën. Zelfs voor mensen met een allergie is permanente make-up geschikt, juist om die reden laten mensen met een allergische reactie op gewone make-up bijvoorbeeld regelmatig permanente make-up plaatsen.

Ik ben lid van de branchevereniging NSGP:

Lid Nederlandse Stichting voor Geregistreerde PMU Specialisten

Persoonlijk adviesgesprek?

error: Sorry, je mag op deze site niets kopiëren vanwege Copyright