Mijn eerste (boven) eyeliner liet ik in 1995 zetten. Ik was 17 jaar en had toen al interesse voor het permanente make-up vak. We hadden toen alleen nog maar de gouden gids en na een lange speurtocht heb ik in een naastgelegen dorp een goede specialist gevonden. Gelukkig een hele goede want er was in die tijd nog weinig bekend over permanente make-up.

In het voorjaar van 2003 ben ik de opleiding permanente make-up gaan volgen. De eerste les oefenden we op een rubberen pop om vervolgens meteen op echte modellen wenkbrauwen, eyeliners en lipliners aan te brengen. Dat was een hele spannende tijd. Daarna moesten we veel oefenen op modellen en hoopte ik maar dat de resultaten naar behoren waren.

Gelukkig is er veel veranderd sinds die tijd. Ik weet nog goed dat ik vaak uit moest leggen wat permanente make-up eigenlijk was. Veel mensen hadden er nog nooit van gehoord. De komst van internet en social media heeft hier veel verandering in gebracht.

De eerste wenkbrauwen die ik maakte waren een soort van ‘volgekleurde’ wenkbrauwvormen. Lang niet zo mooi en natuurlijk als de huidige technieken zoals de hairstroketechniek en de mooie (schaduw)technieken waarmee we allerlei soorten wenkbrauwen en eyeliners kunnen maken. Ook op de kleurenleer werd niet zo diep ingegaan terwijl dit misschien wel het belangrijkste aspect van het vak is.

Ik ging op zoek naar samenwerkingsverbanden met schoonheidsspecialistes en had daarnaast nog gewoon een baan. Ik werk na al die jaren nog steeds met veel plezier met vele van hen samen. Bedankt voor jullie vertrouwen!

5 jaar geleden ontmoette ik Irma Hulscher. Wat een gepassioneerde vrouw! Ik ben bij haar in de leer gegaan en zij heeft me de fijne kneepjes van het vak geleerd. Als ik terugkijk naar de tijd waarin ik gestart ben, dan heeft het PMU-vak zoveel ontwikkeling doorgemaakt. De kleuren en technieken zijn vele malen beter geworden. We weten tegenwoordig veel meer over wat kleuren doen in verschillende huiden, welke naalden de beste resultaten geven en er wordt veel hygiënischer gewerkt.

6 jaar geleden ben ik me fulltime gaan richten op permanente make-up onder de naam Skin so Pure en met succes. De afgelopen jaren heb ik een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Ik heb op beurzen gestaan, gaf interviews voor in vakbladen, ik heb lezingen over het vak op beautyevenementen gegeven en ben zelfs met een interview in de uitzending van Lekker, leuk leven van SBS6 geweest. Wat een superleuke ervaring!

Ter ere van het jubileumjaar vond ik het tijd worden voor een nieuwe naam, nieuwe huisstijl en een nieuwe website welke ik met trots sinds kort kan presenteren. Ik hoop zo iedereen weer beter te kunnen informeren over permanente make-up en mijn klanten nog beter van dienst te kunnen zijn. Momenteel ben ik druk bezig met het zoeken naar een nieuwe praktijkruimte om de klanten nog professioneler te kunnen ontvangen.

Ik kijk met veel plezier terug op een mooie tijd en wil graag iedereen bedanken die zijn steentje bij heeft gedragen bij het realiseren van mijn bedrijf. Ik hoop dat ik nog vele jaren deel uit mag maken van dit prachtige vak!

Deel deze pagina via:
Share
error: Sorry, je mag op deze site niets kopiëren vanwege Copyright